donderdag 5 mei 2011

Terug van weggeweest

Het blog van Arboretum Heverleebos is een jaar lang niet meer geactualiseerd geworden. Reden is (of was) dat de beherende boswachter een tijdje elders aan de slag was. Ik (hij) had de gelegenheid om een jaar lang voor Arboretum Wespelaar te werken en er veel ervaring op te doen in het beheer van een plantencollectie. Maar nu, "back to the roots", waarbij het mijn betrachting is om op dit blog nieuwtjes over Arboretum Heverleebos te publiceren.


Cornus officinalis (Aziatische tegenhanger van Cornus mas of gele kornoelje) in Arboretum Wespelaar


Ga zeker eens een kijkje nemen op de kersverse website van Arboretum Wespelaar: http://www.arboretumwespelaar.be/ Voor bomenliefhebbers zijn er op die site twee interessante databanken raadpleegbaar:
- Plantenzoeker Arboretum Wespelaar laat je toe na te gaan welke winterharde, houtachtige gewassen er in hun collectie groeien.
- In de Beltrees databank kan je op parknaam, wetenschappelijke naam enz. zoeken naar merkwaardige bomen in België.

Een bezoek aan de plantencollectie van Arboretum Wespelaar moet je zeker overwegen als je in struiken en bomen geïnteresseerd bent. Check hun website!
Wil je meer weten over merkwaardige bomen in de wereld, breng dan ook een bezoek aan de volgende website http://www.monumentaltrees.com/.

Geen opmerkingen: