woensdag 14 oktober 2009

Zin om wat 'mest te maken'!? Kom dan naar de werkdag in het arboretum!

Op zondag 8 november 2009 (van 10:00 tot 16:00 uur) nodigt boswachter Marc vrijwilligers uit in het Arboretum Heverleebos. De boswachter wil de jonge, aangeplante bomen in het arboretum extra verzorgen. De grond is er namelijk erg zuur (ph van 3,5!) en dat bemoeilijkt de opname van voedingsstoffen door de wortels.Haal je je neus op voor mest? Dat is dan spijtig. Want organische mest kan de grondstructuur van de bodem verbeteren , voedingsstoffen aanreiken en in bepaalde gevallen de zuurtegraad van de bodem beïnvloeden. Ook in je groententuin.

In het arboretum willen we met talrijke vrijwilligers kalkrijke champignonmest uitvoeren en openspreiden over de 'plantspiegel' van de bomen. Kinderen kunnen een kalkgesteente inbrengen in boorputjes rondom de wortels van de boompjes.
Zie je dat zitten? Breng dan - zo mogelijk - kruiwagen en platte schop (in tegenstelling tot het vorige bericht geen riek) mee. Voor de kinderen zijn een kleine kruiwagen en een schopje zeer leuk.

Iedereen die een hele dag komt en daarbij boswachter Marc meldt met hoeveel personen hij komt krijgt een picknick met gratis drankje! Je kan vanzelfsprekend ook alleen voor- of namiddag komen.

Je melden kan via marc.struelens[at]lne.vlaanderen.be (vervang at door @) met vermelding van hoeveel volwassenen/kinderen. Meer info via een reactie op dit blog of op de boswachter zijn nummer 0479-67 94 13 (alleen tussen 30/10 en 5/11).

Geen opmerkingen: