woensdag 3 september 2008

Het 'Pad van Ad'. Zondag 5 oktober 2008! Kom dat kijken!




De aankomst van 'Ignatius'!
---
De laatste weken was Ad, een kunstenaar uit Haasrode, aan de slag in het arboretum.
Uit een eiken stam beeldhouwde hij 'De Neanderthaler', een mensaap met een verhaal dat tot nadenken stemt. Met deze houtsculptuur is Ad trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Zopas werd 'Ignatius' verwelkomd ter gelegenheid van de Week van het Bos. Ignatius is een houten uil die gekapt werd in de Sint Michiels kerk van Leuven en vervolgens werd overgebracht (te voet, met de bus en per trein!) naar het arboretum. Ignatius kreeg de zegen van de pastoor en een welkomstwoord van burgervader Louis Tobback.
---
Ga een kijkje nemen op http://www.geocities.com/brabo.geo/boomverbeelding.htm, een site over het 'Pad van Ad' langsheen tal van houtsculpturen in Heverleebos en Meerdaalwoud. De site nodigt je uit om zelf op ontdekking te gaan, te voet of met de fiets met een mp3 speler als gids!



Niet te missen: op zondag 5 oktober 2008 gaat er een rond de middag een wandeling met picknick (dat laatste mits inschrijven en €5 ter plaatse te betalen aan de jeugdvereniging) door die het 'Pad van Ad' inleidt en waarbij nog een beeldhouwwerk onthuld wordt. Je hebt dan ook de kans om met beeldhouwer Ad van gedachten te wisselen. Meer info daarover vind je op http://www.weekvanhetbos.be/ (vervolgens doorklikken naar activiteitenkalender, kaartje van vlaanderen en tenslotte paars vierkantje 'publieksevenement Week van het bos Oud-Heverlee ') of zoeken op activiteiten per gemeente. Gemakkelijkheidshalve vind je het programma hieronder terug (aanklikken om te vergroten).

1 opmerking:

Jolande zei

Wij zouden uil Ignatius graag een bzoekje brengen, maar vragen ons af waar hij gebleven is.

Groeten van Jolande